Årsmøde 2019

Hvordan bliver vi bedre til præcist og motiverende at forklare vores medarbejdere, hvad der fremover er formålet med deres arbejde? Og hvad kommer det helt konkret til at betyde for den måde, som de skal udfylde deres rolle på fremover? Hvilke faglige og personlige kompetencer kalder det på? Og hvilke krav stiller det til os som deres ledere?

Disse vigtige spørgsmål vil dette årsmøde besvare. Temaet er kommunikation med og ledelse af medarbejderne med formål og rolle som de styrende koncepter. 

I kan godt glæde jer, for der bliver fart over feltet, og ingen får lov til at sidde og dagdrømme. Vi vil blive sat på arbejde, hvor vi skal hjælpe hinanden med at klargøre og præcisere formål og rolle. Målet med årsmødet er, at vi kan gå ud ad døren med konkrete værktøjer, som vil gøre vores ledelsesarbejde lettere og vores medarbejdere gladere.

Til at styre dagen har vi, ligesom sidste år, inviteret ledelsesrådgiver Hans Niemann fra Ploug Niemann Lederudvikling. I år har han taget sin kollega, Heidi Jønch-Clausen, med. De er begge vant til at arbejde med formål og roller og glæder sig til at dele deres viden og metoder med os. 

Hans Niemann har de seneste 25 år rådgivet private og offentlige ledere til at blive dygtigere til at lede ind, ud, hen, op og ned. Hans er en af landet mest erfarne ledelsesrådgivere og har igennem sin rådgivning af over tusind ledere en både bred og dyb erfaring med at løse forskellige typer af ledelsesmæssige og organisatoriske problematikker. Det gælder ikke mindst i forhold til afklaring af roller og formulering af vision, formål og værdier. 

Heidi Jønch-Clausen er ph.d. og retoriker. Hun har de sidste ti år undervist og coachet private og offentlige ledere i forskellige discipliner inden for strategisk kommunikation og ledelseskommunikation. Heidis speciale er storytelling, identifikation af vision og formål og forvaltning og formidling af formål i det daglige arbejde. Det gælder fx at få ledere til at kommunikere deres formål overbevisende i forskellige situationer, både mundtligt og skriftligt.